חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק רע"ב 9637/04

: | גרסת הדפסה
רע"ב
בית המשפט העליון
9637-04-א'
27.10.2004
בפני :
יהונתן עדיאל

- נגד -
:
עובדיה בלדוט
עו"ד יובל נחמני
:
מדינת ישראל
החלטה

           בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט צ' גורפינקל) בעע"א 2242/04 מיום 18.10.04 וכן בקשה לעיכוב ביצוע עונש מאסר.

           על המבקש הושת עונש מאסר של שישה חודשים ובית המשפט נעתר לבקשתו כי המאסר ירוצה בדרך של עבודות שירות. העותר הוצב לעבודה בבית אבות בגבעתיים אך לא התייצב, לטענתו, כי היה חולה. לאחר זמן מה הוצב לעבודה במקום אחר ולאחר תשעה ימים בלבד הפסיק עבודתו גם במקום זה, ואותר רק לאחר שלושה חודשים. נוכח מצבו הרפואי לא הופסקו עבודות השירות והוא נמצא כשיר לעבוד שש שעות ביום בלבד. המבקש הוחזר לעבודות בבית דני אך בביקורת שנערכה במקום, ועל אף שהחתים את כרטיס הנוכחות, נמצא כי הוא אינו נוכח במקום. לאור האמור, הוחלט לערוך למבקש שימוע במגמה למצוא לו מקום עבודה אחר. בעת הבירור הוצע למבקש לבצע את עבודות השירות בחולון, אך המבקש סרב לגם להצעה זו. בעקבות כך הוחלט על הפסקה מנהלית של עבודות השירות לפי סעיף 51ט' לחוק העונשין, התשל"ז - 1977.

           המבקש עתר נגד ההחלטה על הפסקת עבודות השירות לבית המשפט המחוזי בתל אביב. לאחר שהמבקש הביע צערו על סירובו לבצע את העבודות במקומות שהוצעו לו על ידי הממונה, החליט בית המשפט המחוזי לתת לו הזדמנות נוספת ואחרונה, והפנה אותו לצורך כך לממונה על עבודות השירות כדי שזה יקבע את מקום ביצוע העבודות.

           משהממונה על עבודות השירות ניסה לחזור ולשבץ את המבקש בעבודות, הציג המבקש אישור רפואי לפיו מצבו הבריאותי החמיר. בעקבות כך, הופנה המבקש לרופאת שב"ס על מנת שתקבע אם הוא כשיר לביצוע עבודות שירות. רופאת השב"ס בדקה את המבקש וקבעה כי זה אינו כשיר לעבודה. הואיל וכך, המליץ הממונה על עבודות השירות לדחות את עתירתו של המבקש על מנת שזה ישלים את ריצוי עונשו בבית הסוהר. אחרי כל אלה, פסק בית המשפט המחוזי כי מאחר ולא ניתן לשבץ את המבקש לביצוע עבודות שירות, אין מנוס אלא להורות כי יתרת המאסר תהיה בגדר מאסר ממש. בית המשפט המחוזי הוסיף וקבע, כי המבקש לא ניצל את כל ההזדמנויות הקודמות שניתנו לו לריצוי עונשו בעבודות שירות, ו"במקום להסכים בחדווה לביצוע העבודות, טען לפני רכזת המפקחים שמצבו הרפואי החמיר, ועל כן הופנה לרופאת שב"ס כדי לבדוק את כשירותו לעבודה". 

           לטענת המבקש יש להפעיל בעניינו את הפרקטיקה הנוהגת לפיה, במצבים של מחלה ברת-ריפוי, מאפשרים למבקש לצאת לחופשת מחלה עד להטבת מצבו הרפואי ולשוב ולבצע את עבודות השירות אחר כך. בנוסף הוא מבקש להביא לבחינה מחודשת של אמות המידה ששימשו את רופאת השב"ס בקביעת חוסר כשירותו, במיוחד נוכח העובדה כי הוא סובל, בעיקר ממצוקה נפשית. 

           דין הבקשה להידחות. רשות ערעור בעתירות אסיר אינה ניתנת כדבר שבשגרה, הרשות תינתן רק אם הבקשה מגלה בעיה משפטית בעלת חשיבות או שעולה בה נושא בעל חשיבות ציבורית כללית (ראו רע"ב 7/86 וייל נ' מדינת ישראל (לא פורסם); וכן רע"ב 10408/03 זוננאשוילי נ' שירות בתי הסוהר (לא פורסם)). הבקשה שבפני אינה מעלה טעם שכזה והיא נסמכת אך על עינינו הספציפי של המבקש, ועל השאלה אם הייתה במקרה זה הצדקה להפסיק את עבודות השירות. גם לגופו של עניין אינני רואה מקום להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי. רופאת השב"ס קבעה כי המבקש אינו כשיר לביצוע עבודות שירות, ובית המשפט המחוזי פסק שחוות דעת זו הצדיקה את החלטתו של המשיב על הפסקת העבודות. לא מצאתי פגם בהחלטה המצדיק התערבותה של ערכאת הערעור.  

           הבקשה נדחית.

            ניתנה היום, י"ג בחשון תשס"ה (28.10.2004).

                                                                                                ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   ש.י. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>